ZÁRÓVIZSGÁZÓKNAK

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Záróvizsga menete BA esztétika, illetve BA művészettörténet szakok esetén:

 

 

Esztétika:

A hallgatók a számukra a hivatal által megküldött időpontban kezdik meg a szóbeli vizsgát.

A záróvizsgán a felelet két részből áll:

1.   Esztétikatörténeti tétel: tétel sorszámát a hallgató kihúzza, majd felkészülési idő áll rendelkezésére, hogy a válaszát vázlatosan kidolgozza. Szóbeli felelet, majd a témával kapcsolatban esetleg feltett további kérdésekre kell válaszolnia.
2.   Szakdolgozatvédés: a benyújtott szakdolgozat bírálataiban feltett kérdésekre kell válaszolnia. Ehhez a feleletrészhez jegyzetek nem használhatók.

 

Művészettörténet:

 A hallgatók a számukra a hivatal által megküldött időpontban kezdik meg a szóbeli vizsgát.

 A záróvizsgán a felelet két részből áll:

1.     Szakdolgozatvédés: a benyújtott szakdolgozat bírálataiban feltett kérdésekre kell válaszolnia. Ehhez a feleletrészhez jegyzetek nem használhatók.
2.     Művészettörténeti tétel: tétel sorszámát a hallgató kihúzza, majd felkészülési idő áll rendelkezésére, hogy a válaszát vázlatosan kidolgozza. Szóbeli felelet, majd a témával kapcsolatban esetleg feltett további kérdésekre kell válaszolnia.
3.     Emlékfelismerés: sorszám húzása alapján egy emléket  - melynek képét kapja meg – kell felismernie, azonosítania, röviden jellemeznie.
4.     A záróvizsga időpontja előtt legalább két héttel kell írásban benyújtani egy az előző szemeszterben látott kiállításról szóló kritikát. A bizottság a vizsgára e szöveggel megismerkedik, a vizsgán a kiállítás ismertetése, értékelése mellett a felvetődő kérdésekre kell a hallgatónak válaszolnia.

 

 

Záróvizsga menete az esztétika MA szakon:

 

Ld. a szigorlat leírásánál!